Erasmiaans Schaakfestijn

Op 2 april 2022 deden vijf teams van Passe-Partout mee aan dit schaaktoernooi.

KAMPIOEN SCHAKEN OP HET ERASMIAANS SCHAAKFESTIJN
4 april 2022

Op 2 april 2022 was de negende editie van het Erasmiaans Schaakfestijn. Maar liefst vijf teams vertegenwoordigden basisschool Passe-Partout op dit toernooi. Alhoewel meedoen belangrijker is dan winnen hebben teams de 1e, 4e, 5e en 6e plek weten te behalen! Wij zijn trots op alle deelnemers!

Op Passe-Partout staat schaken wekelijks op het programma. Iedere week komen leerlingen vanaf groep 3 bij onze schaakmeester Rik Pronk. Het was op 2 april dan eindelijk tijd om voor de kinderen te laten zien wat ze kunnen op het regionale schaaktoernooi. Aan dit toernooi doen jaarlijks vele Rotterdamse scholen mee. Op het Erasmiaans Gymnasium was de eerste wedstrijd om 10.30. Het was een drukke maar leuke dag!
"Het belangrijkste aan het schaaktoernooi is plezier maken," aldus meester Rik. Hij vervolgt: "Natuurlijk is winnen leuk, maar niet het belangrijkste. Als een van onze teams in de prijzen valt, dan wint de hele school."

Het schaaktoernooi was ingedeeld in verschillende categorie├źn. Categorie A betrof de kampioenschapspoule, waar een team van Passe-Partout aan mee deed. Categorie B was voor kinderen uit groep 7 en 8, categorie C voor kinderen uit groep 5 en 6 en categorie D voor kinderen uit groep 2, 3 en 4. In totaal deden vier teams mee in categorie C en D.

Het team uit categorie A is afgelopen zaterdag kampioen geworden, een prestatie waar we erg trots op zijn. Denis, Oscar, Rens, Quinten, Younes en Eva mogen in juni opgaan voor het Nederlands kampioenschap van 2022. Zij strijden dan tegen 39 andere scholen vanuit het hele land.

Uiteraard zijn wij trots op alle deelnemers van het schaaktoernooi. Jullie hebben je allen ingezet en zijn een mooie ervaring rijker!

Op zoek naar de juiste school voor uw kind?